FURIA ja Mousesports taistelivat itselleen viimeiset paikat BLAST Premier Fall Finals -tapahtumaan. Fall Showdown 2020 -turnauksessa pelasi 16 joukkuetta eri puolilta maailmaa.

BLAST Premier Fall Showdown pelattiin 16 joukkueen single-elimination-turnauksena. Kaksi jatkopaikkaa lunastivat itselleen kansainvälinen kokoonpano Mousesports ja brasilialaisten ylpeys FURIA. Kuten jo ennakossa mainittiin, kaavion toiselta puolelta ei tarvinnut kohdata yhtään joukkuetta jatkoon päästäkseen. Tässä jutussa molempia puolia kaaviosta käsitellään omina turnauksinaan, vaikka teoriassa ne olivatkin yhtä ja samaa.

5-8.16. (8)Isurus3750$
Suluissa oleva seed tarkoittaa joukkueen sijoitusta omalla kaaviopuolen joukkueisiin verrattaessa.

FURIA voittoon vasemmalta

Vasemmalla puolella kaaviota oli hivenen yllättäen vain kaksi eurooppalaisjoukkuetta. “Seedausten” jälkeen EU-joukkueista tälle puolelle päätyivät ainoastaan FaZe Clan ja MAD Lions. Peräti puolet joukkueista ovat tahkonneet tänä vuonna enimmäkseen rapakon takana. Harvoja Euroopan reissujaan tälle vuodelle viettivät brassitiimit FURIA ja MIBR, argentiinalainen Isurus ja turnauksen ainoa pohjoisamerikkalainen joukkue Team Liquid. Spirit ja Virtus Pro toivat oman mausteensa CIS-alueelta.

Taistelu oli tiukkaa, sillä ainoastaan kaksi ottelua seitsemästä päättyi kahden kartan jälkeen. Näistäkin toisessa tapauksessa MIBR ja FaZe väänsivät avauskartassa toiselle jatkoajalle asti. Jopa turnauksen ykkössijoitettu FURIA jäi ilman helppoja voittoja, selvittäessään kaikki kolme otteluaan kartoin 2-1.

Matkalla jatkopaikkaan FURIA kaatoi Isuruksen, Virtus Pron ja viimeisenä Team Liquidin. Argentiinalainen Isurus laittoi FURIAn yllättävän ahtaalle avausottelussa, ryöpyttämällä heitä peräti 16-5 avauskartta Overpassissa. Ratkaiseva kolmas kartta Inferno päättyi lopulta tiukasti 16-14 brassien eduksi. Sekä Virtus Prota että Liquidia vastaan FURIA koki karttatappionsa tiukasti 13-16, voittaen omat karttansa häviämättä kertaakaan edes kymmentä kierrosta.

Heidän pelaajistaan etenkin Yuri “yuurih” Santos oli vahvalla pelipäällä, paukuttaen yhdeksän karttaa HLTV Ratingilla 1,31. Hänen avaustaistelutilastonsa olivat mykistävät 38 voittoa ja 18 tappiota. Hän oli avaustaistelussa mukana siis joka neljännellä kierroksella ja voitti niistä peräti 68%.

16 – 9
FURIAn vaikein voitto oli lopulta avausottelussa.

Mousesports yllätti oikealta

Turnausta edeltävällä viikolla tiedotettiin, että Evil Geniuses jättää koronatilanteen vuoksi Euroopan matkansa tekemättä. Heidän tilalleen saapui HLTV-maailmanrankingin kakkonen Heroic, jonka matka katkesi kuitenkin jo toisella kierroksella yllätysvoittaja Mousesportsia vastaan. Mousesports ei suinkaan ollut ainoa yllättäjä, sillä ensimmäistä virallista karttavoittoaan jahtaava Cloud9 ylsi lopulta aina karsintafinaaliin saakka – kaataen matkalla jopa kolmanneksi sijoitetun Complexityn.

Jos vasemmalla puolella oli puutetta eurooppalaisjoukkueista, oikealla puolella ei heidän lisäksi muuta ollutkaan. Avauskierrokselta laitettiin laulukuoroon saksalais-puolalainen Sprout, kansainväliset joukkueet Endpoint ja GODSENT sekä varjojen mailla vaeltanut ruotsalainen Ninjas in Pyjamas. Cloud9 otti kaksi isoa päänahkaa kaataessaan sekä NiPin että Complexityn, mutta Mousesports oli lopulta liian suuri pala purtavaksi.

Vaikeita aikoja viime kuukausina viettänyt Mousesports koki turnauksessa ainoastaan yhden karttatappion – ja senkin Heroicia vastaan. He olivat lisänneet Torbjørn “mithR” Nyborgin valmentajakseen pari viikkoa aiemmin, joten hänen debyyttiään voi sanoa onnistuneeksi. Heidät oli sijoitettu turnauksessa 7. parhaaksi joukkueeksi, joten etenkin Heroic-voittoa voi pitää erittäin hyvänä saavutuksena.

Voiton takeena Mousesportsille oli ehdottomasti heidän nuorisokolmikkonsa, 18-vuotias David “frozen” Čerňanský, 20-vuotias Robin “ropz” Kool ja 17-vuotias Aurimas “Bymas” Pipiras. Koko kolmikko mahtui HLTV Ratingissä turnauksen kymmenen parhaan pelaajan joukkoon. Ei sovi myöskään unohtaa, että heidän pelinsisäinen johtajansa Finn “karrigan” Andersen oli turnauksen parhaita avaustappajia.