Jesse “zehN” Linjala jatkaa pelejään GODSENTissä, joka lähtee BLAST Premier Fall Showdowniin varamiehen kanssa – penkitettyään äskettäin pelinsisäisen johtajansa Kevin “kRYSTAL” Amendin.

Jesse “zehN” Linjala on ollut viime aikoina otsikoissa kenties enemmän kuin koskaan CS-uransa aikana. GODSENT-organisaatiota edustava zehN vahvisti vahvana velloneet ENCE-siirtohuhut Pelaajat.com-podcastissa kaksi viikkoa sitten. Siirto jää näillä näkymin tapahtumatta, joten 29-vuotias kansainvälisissä kokoonpanoissa kokenut Linjala jatkaa uraansa GODSENTissa.

Samassa podcastissa zehN vahvisti myös, että joukkuetta ollaan myymässä kiinalaisen FunPlus Phoenix -organisaation alle. Tulevan organisaation peliliikkeet kokoonpanon suhteen ovat jo alkaneet, vaikka joukkue pelaakin vielä GODSENTin alla.

GODSENT ilmoitti joukkueen pelinsisäisen johtajan Kevin “kRYSTAL” Amendin penkityksestä viikko sitten. Neljä päivää myöhemmin hänen korvaajakseen ilmoitettiin Luka “⁠emi⁠” Vuković, mutta ainoastaan kahden seuraavan turnauksen ajaksi. Lopullisen korvaajan etsintä on vielä käynnissä.

Tiedustelimme zehNiltä hänen joukkueensa tilannetta piakkoin alkavaa BLAST Premier Fall Showdownia silmällä pitäen. Hän vastaili kysymyksiimme keskiviikkona 18.11. eli tasan viikko ennen turnauksen alkua GODSENTin osalta. Joukkue selvitti tiensä turnaukseen Elisa Invitationalin kautta kuukausi sitten sensaatiomaisella voitolla HLTV-maailmanrankingin ykköstä Heroicia vastaan.


Me kysyimme, zehN vastasi

Miten menee juuri nyt?

– Just nyt menee ihan hyvin, vähän päivien valoisuus vähentynyt ja syysmasennus puskenut mutta videopelaajien elämään se ei kauheesti tuo muutosta, zehN naureskelee.

Millaiset fiilikset kRYSTALin penkityksen jälkeen?

– Itselle tämä penkitys tuli silleen vähän yllätyksenä. Kuitenkin omiin suunnitelmiin kuului yrittää pääsyä ENCEen, ja oltiin muutama viikko harjoittelematta, kun olin ihan lakimiehen kanssa käymässä läpi asioita. Sitten kun sopimusta ei voitu purkaa, eikä muutakaan edistystä tapahtunut, ilmoitin joukkueelle, että voimme jatkaa yhdessä pelaamista. Sitten mulle ilmoitettiin, että pelaajat ja koutsi olivat päättäneet jatkaa ilman kRYSTALia, johon myös itsekin sitten suostuin osana tätä päätöstä.

Onko löytynyt jo uusi pelinsisäinen johtaja?

– Muutama uusi IGL [in-game leader] meillä on kiikarissa, joita kovasti uusi tuleva organisaatiomme [FunPlus Phoenix] yrittää neuvotella meille. Jouduimme ottamaan vapaana olevan pelaajan, kun kaikilla muilla [potentiaalisilla vaihtoehdoilla] on sopimuksia vielä, vaikkakin ovat mahdollisesti ilman aktiivista kokoonpanoa. Tästä syystä pelaamme kuukauden ajan käyttäen emiä.

Täytyykö tehdä suuria muutoksia aiempiin rooleihin ja muuhun joukkuepelaamiseen?

– Eipä oikeastaan. Kaikki pelaavat samoja paikkoja kuin ennen, ja roolituksen puolesta uusi pelaaja ottaa korvattavan paikat ja soveltaa niitä parhaansa mukaan.

Puhuit Pelaajat.com-podcastissa, että ENCE-siirto näyttää jäävän tapahtumatta, onko tilanne edelleen sama?

– Kovasti näyttää siltä, että tilanne pysyy samana ja ENCE-siirto jää tältä erää, ellei tässä sitten tapahdu jotain todella outoa. Tai että meidän joukkue jotenkin hajoaa, tai pelaajat eivät halua jatkaa tai muuta sellaista, mitä en osaisi edes ennustaa vielä.

Millä mietteillä pelaamaan BLAST Premier Fall Showdownia ensi viikolla, single-elimination -kaavio ja avausvastustajana Mousesports?

– Showdowniin karsiminen oli kyllä itselle todella iso juttu, kuitenkin kaadoimme [HLTV-maailmanrankingin] ykkösenä olleen joukkueen, ja se antoi todella ison motivaatiopiikin sekä itsevarmuuden nostatuksen. Mousesports vastustajana sopii meille oikein hyvin. “Single elimination” -kaavio on aika raaka näin ajatellen, että se on kerrasta poikki jos häviää, joten parempi on ettei häviäisi, Linjala pohtii naureskellen.

Kuinka syksy jatkuu Showdownin jälkeen?

– Meidän loppuvuosi jatkuu heti perään DreamHack Masters Winter turnauksella, joka on meidän vuoden viimeinen turnaus. Kovia odotuksia meillä ei nyt erityisemmin ole, kun pelataan stand-inin kanssa. Katse on sitten kovasti vuoteen 2021, jos jatketaan samanlaisella tyylillä ja saadaan vahvistettua line-uppia. Löytyy jo pohja, jonka avulla ollaan pystytty kaatamaan monta kovaa päänahkaa tänä vuonna.


Blast Premier Fall Showdownia kohti

BLAST Premier Fall Showdownissa pelaa yhteensä 16 joukkuetta, joista kaksi varmistavat kolmella voitolla paikkansa BLAST Premier Fall Finals -turnaukseen joulukuulle. Showdown alkaa tiistaina 14.30, kun toisensa kohtaavat Complexity ja Sprout. Formaatti on poikkeuksellisen raaka, sillä turnaus loppuu jo ensimmäiseen tappioon. Kaikki ottelut ovat “paras kolmesta” eli voittoon vaaditaan kaksi karttavoittoa.

GODSENT ja zehN avaavat Showdown-taipaleensa keskiviikkona klo 14.30 Mousesportsia vastaan. Kaikki 14 Showdown-ottelua nähtävissä suomeksi selostettuna Elisa Viihde Sportin kanavilla ja Twitchissä.