Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 jatkuu B-lohkolla, jossa pelaavat SJ Gaming, Conquer Gaming, Hirveätilanne ja jyystö.

Suomenmestaruustaistelu avattiin viime viikonloppuna A-lohkolla, ja tänään aletaan vääntämään B-lohkon otteluita. Ottelut alkavat 17.00, kun toisensa kohtaavat Conquer Gaming ja Hirveätilanne. Suurin ennakkosuosikki SJ Gaming avaa lohkonsa iltaottelussa 20.00 jyystöä vastaan.

SJ Gaming on hallitsevana suomenmestarina kutsujoukkue. Muut joukkueet pääsivät turnaukseen avoimista karsinnoista. Lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin, kahden tie päättyy jo lohkovaiheessa.

Lohkosta löytyvät kaikki VETO Esportsin joukkueessa vielä Elisa Viihde Spring Challengessa pelanneet pelaajat. Jemi “jemi” Mäkinen ja Topi “LYNXi” Kauppi siirtyivät kesäkuussa VETO-sopimusten päätyttyä SJ Gamingiin. Lauri “NiNLeX” Vanhanen puolestaan johtaa Conquer Gamingin peliä. Jere “Elfern” Nissi ja Niko “choco” Munukka nähdään Hirveätilanne-joukkueessa, joka lunasti paikkansa voittamalla toisen avoimen karsintaturnauksen.


Viikonlopun otteluohjelma

OtteluPvm.Vs.TulosKartat
Avausottelupe 28.8.2020 17.00Conquer Gaming vs. Hirveätilanne2 – 1Overpass 16-11
Inferno 9-16
Dust2 16-12
Avausottelupe 28.8.2020 20.00SJ Gaming vs. jyystö2 – 0Inferno 16-8
Nuke 16-4
Häviäjien ottelula 29.8.2020 17.00Hirveätilanne vs. jyystö2 – 0Inferno 16-6
Overpass 16-14
Voittajien ottelula 29.8.2020 20.00SJ Gaming vs. Conquer Gaming2 – 0Vertigo 16-8
Nuke 16-3
Karsintaottelusu 30.8.2020 19.00Conquer Gaming vs. Hirveätilanne0 – 2Inferno 11-16
Overpass 5-16

Muiden lohkojen joukkueisiin ja aikatauluihin voit tutustua täällä.


SJ Gaming – kutsujoukkue

SJ Gaming saapuu turnaukseen hallitsevana suomenmestarina, mutta voitokkaan finaalin jälkeen siltä on vaihtunut kaksi pelaajaa. Kultajoukkueesta penkitettiin joulukuussa nuori AWP-tähti Elias “Jamppi” Olkkonen, jonka ENCE-taival alkoi Elisa Invitational –turnauksesta vapun tienoilla. Kokenut kehäkettu Mikko “xartE” Välimaa nähdään ensi viikon viikonloppuna ensimmäistä kertaa Helsinki REDSin riveissä.

Suomen CS:GO -joukkueissa alkoi melkoinen myllerrys kesäkuussa Finnish Esports League -pudotuspelien alla, kun VETO Esportsin mallikkaasti pelanneen viisikon sopimukset päättyivät. He olivat esiintyneet pirteästi Elisa Viihde Spring Challengessa, Telia Esports Seriesissä ja FEL-runkosarjassa.

Sekä jemi että LYNXi lähtivät tuolloin SJ Gamingiin. XartE laitettiin penkille eikä Aarne “tenkane” Vuoriston try-outia jatkettu sopimukseksi asti. SJ selvitti vaihdoksista huolimatta tiensä FELissä aina välieriin saakka, mutta HAVU Gaming päihitti heidät 2-1 matkalla finaaliin.

Tällä SJ:n kokoonpanolla on allaan jo 26 HLTV-karttaa. Nopealla tilastovilkaisulla nähdään, että he pelaavat kaikkia seitsemää karttaa. Avaustappo- ja sokaisukranaattitilastojen perusteella kaikki rifle-pelaajat joutuvat pelaamaan monipuolisia rooleja, kuten jemi sanoikin jo elokuun alussa elisaesports.fi-haastattelussaan.

SJ lähtee lohkoon selvänä ennakkosuosikkina, mutta lohkosta löytyy vastustaja, joka on onnistunut voittamaan heidät “paras kolmesta”-sarjassa.

Kokoonpano

Keski-ikä: 22,8 v

NimiNickIkäRooli
Tony Niemeläarvid23IGL
Jemi Mäkinenjemi20
Topi KauppiLYNXi19AWP
Tuomas LouhimaaSADDYX19
Jesse GrandellKHRN30
Arvid on kuulunut SJ Gamingin organisaatioon siitä asti, kun se julkaistiin SuperJymyn nimellä lokakuussa 2017.

Conquer Gaming – Ensimmäisen karsinnan semifinalisti

Conquer Gaming sisältää jo HUKKA Esportsista ja VETO Esportsista tutun reseptin: Lauri “NiNLeX” Vanhanen toimii pelinsisäisenä johtajana nuoremmille osujille. Entiset VETO-joukkuekaverit ovat saman lohkon muissa joukkueissa, mutta heidän tilalleen on tullut kaksi uutta kaksikkoa.

Roni “RONDE” Apell ja Joel “jelo” Lentonen nähtiin helmikuussa Winter Assembly -tapahtumassa REHTI-kokoonpanossa. Veeti “s1rva” Sirva ja Jere “KonZero” Toivonen tulivat tunnetuksi CrazyCoco-joukkueesta mm. Elisa Viihde Spring Challengessa ja kahdeksannella FEL-kaudella.

Joukkueen ensiesiintyminen tapahtui VETO Esportsin alla FEL-pudotuspeleissä. Puolivälierävaiheessa kaatui mm. SJ Gaming, mutta semifinaaleissa tuleva mestari KOVA Esports oli liian kova pala purtavaksi.

Nykyisin Conquer Gamingin alla pelaava kokoonpano edusti VETO Esportsia kahdeksannen FEL-kauden pudotuspeleissä. Sekä VETO että SJ pelasivat uusiutuneilla viisikoilla, ja NiNLeXin johtama VETO vei pidemmän korren kartoin 2-1.

Joukkue selvitti tiensä turnaukseen jo ensimmäisistä karsinnoista. He hävisivät välierän toisen jatkoajan päätteeksi FCottoNd:lle. He eivät hävinneet huonoille, sillä FCottoNd koppasi A-lohkosta viime viikolla itselleen pudotuspelipaikan lohkokakkosena HAVU Gamingin takana. B-lohkon asetelmien kannalta on mielenkiintoista, että karsintojen neljännesvälierissä Conquer pudotti jyystön, joka selvitti tiensä viimeisistä karsinnoista samaan lohkoon.

NiNLeX on lohkon alla luottavaisin mielin.

– Tavoitteena on voittaa lohko, koska turnauksen suhteen tavoitteet ovat sijoittua top4. Lohkovoitolla se olisi realistista, koska todennäköisesti saataisiin joku heikompi joukkue vastaan pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella, NiNLeX kommentoi joukkueen tavoitteita.

Lohkon joukkueet tuovat pelaamiseen oman mausteensa.

– Onhan se aina mukavaa, kun päihittää vanhat tiimiläiset, vaikkakin choco ja elfern ovat tällä kertaa enemmän miximeiningillä mukana. SJ puolestaan varmasti hakee meistä revanssia FEL:in pudotuspelien tappion vuoksi, joten olisi muikeeta peitota heidät uudestaan nyt kun molemmat joukkueet ovat ehtineet harjoitella kunnolla.

Vaikka joukkue pelasikin FEL-pudotuspelit VETO Esportsin alla, sopimukset olivat jo päättyneet. Conquer Gaming julkaisi elokuun alussa ottaneensa kokoonpanon siipiensä alle.

Kokoonpano

Keski-ikä: 22,5 v

NimiNickIkäADRRooli
Roni ApellRONDE19104
Joel Lentonenjelo2191
Lauri VanhanenNiNLeX2983IGL
Jere ToivolaKonZero2480AWP
Veeti Sirvas1rva1874
ADR-lukema karsintaotteluista.

Karsintaottelut

VaiheVsKarttaTulos
#1 RO32OmistajatTrain16-7
#1 RO16jyystöInferno16-9
#1 RO8NyyrikkiInferno16-3
#1 VälieräFCottoNdDust220-22
Conquer Gaming hävisi ensimmäisen karsinnan semifinaalin täpärästi FCottoNd:tä vastaan. Liigapaikka oli kuitenkin jo varmistunut.

Tilastonostoja karsinnoista

Eniten avaustappoja per kierros

NiNLeX: 0,17

 • 26,6 % kierroksista avaustaistelussa mukana
 • 62,1 % voittoja avaustaisteluista

Eniten heitettyjä valokranaatteja per kierros

 1. KonZero: 1,19
 2. NiNLeX: 0,83
 3. jelo: 0,67
 4. RONDE: 0,54
 5. s1rva: 0,49

Eniten heitettyjä savukranaatteja per kierros

 1. NiNLeX: 0,55
 2. jelo: 0,50
 3. KonZero: 0,46
 4. s1rva: 0,41
 5. RONDE: 0,39

Hirveätilanne – Toisen karsinnan voittaja

VETO Esportsin jäänteet täydentävät Jere “Elfern” Nissi ja Niko “choco” Munukka, jotka pelaavat Hirveätilanne-joukkueessa. He pääsevät aloittamaan suoraan NiNLeXin Conqueria vastaan.

He osallistuivat ainoastaan toisiin karsintoihin, eikä heidän tarvinnut sykkiä sen enempää. Hirveätilanne marssi suoraan karsintavoittoon, eikä yksikään ottelu mennyt edes tiukille. SJK tarjosi heille parhaimman vastustajan, kun ottelu päätyi Hirveätilanne-voittoon vaatimattomasti 16-12.

Finaalivastustajana kaatui VISU, joka taisteli viime viikonloppuna A-lohkossa tosissaan pudotuspelipaikasta – häviten lopulta FCottoNd:lle. Elfern ja choco ovat ilmoittautuneet tulevalle ESEA Open –kaudelle FCottoNd:stä tuttujen Henri “HENU” Ylilehdon ja Jimi “Jimpphat” Salon kanssa, joten iskukyky tällä viisikolla on arvoitus.

Kokoonpano

Keski-ikä: 23,4 v.

NimiNickIkäADRRooli
Jere NissiElfern2399IGL
Niko Munukkachoco1996
Valtteri LassinenVazZuli2390
Konsta AaltonenKonna2383
Rasmus Pirttimaarasmljs2669
ADR-lukema karsintaotteluista.

Karsintaottelut

VaiheVsKarttaTulos
#2 RO32EstroxalNuke16-3
#2 RO16Team FrostyNuke16-5
#2 RO8SJKNuke16-12
#2 VälieräYMCA EsportsInferno16-7
#2 FinaaliVISUInferno16-11
Hirveatilanne voitti toiset karsinnat ilman huolen häivää.

Tilastonostoja karsinnoista

Eniten avaustappoja per kierros

Elfern: 0,19

 • 30,5 % kierroksista avaustaistelussa mukana
 • 63,9 % voittoja avaustaisteluista

Eniten heitettyjä valokranaatteja per kierros

 1. rasmljs: 0,76
 2. Elfern: 0,63
 3. VazZuli: 0,54
 4. Konna: 0,52
 5. choco: 0,36

Eniten heitettyjä savukranaatteja per kierros

 1. rasmljs: 0,72
 2. VazZuli: 0,53
 3. choco: 0,49
 4. Konna: 0,47
 5. Elfern: 0,46

jyystö – Kolmannen karsinnan semifinalisti

Jyystö koitti onneaan ensimmäisissä ja viimeisissä karsinnoissa. Conquer pysäytti ensimmäisen karsintareissun nopeasti, mutta kolmansissa jyystö eteni juuri riittävän pitkälle. Menestystarina päihitti heidät Miragessa, mutta tarvittava työ oli tehty.

Tilastonostona heidän karsinnoistaan voi nostaa, että Juho “N44M4” Alen oli aggressiivisin avaustaistelija kaikista karsinnat selvittäneistä joukkueista. Hänet nähtiin avausmähinöissä noin joka kolmannella kierroksella (33,1 %), kun keskimääräinen tahti on noin joka viidennellä kierroksella (20,0 %). Hän voitti runsaasta haastomäärästä huolimatta melkein puolet (48,8 %) avaustaisteluistaan.

Toisena nostona: heidän pelinsisäinen johtajansa Teemu “Teksi” Ursin heitti karsinnoissa toiseksi eniten valokranaatteja kierrosta kohti laskettuna – 1,15. Edellä oli ainoastaan Conquer Gamingin KonZero lukemalla 1,19. Karsintojen keskiarvo oli alle puolet näistä lukemista: 0,50.

Jyystö lähtee tavoittelemaan lohkosta pudotuspelipaikkaa. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä avausottelussa vastaan asettuu SJ Gaming. Mikäli yllätysvoitto ei onnistu, pakkovoitto-ottelussa on vastassa joko Conquer Gaming tai toisen karsintaturnauksen voittaja Hirveätilanne.

Kokoonpano

Keski-ikä: 22,0 v.

NimiNickIkäADRRooli
Juho AlenN44M42593
Aapo KilponenSneaKs2090
Teemu UrsinTeksi2172IGL
Mikael Liljandermiksu2166
Oskari MetsolaMESO2066
ADR-lukema karsintaotteluista.

Karsintaottelut

VaiheVsKarttaTulos
#1 RO32SaltyTrainFF
#1 RO16Conquer GamingInferno9-16
#3 RO32RautasahaTrain16-3
#3 RO16Exen EsportsInferno16-6
#3 RO8Roots GamingInferno16-14
#3 VälieräMenestystarinaMirage12-16

Tilastonostoja karsinnoista

Eniten avaustappoja per kierros

N44M4: 0,16

 • 33,1 % kierroksista avaustaistelussa mukana
 • 48,8 % voittoja avaustaisteluista

Eniten heitettyjä valokranaatteja per kierros

 1. Teksi: 1,15
 2. miksu: 0,76
 3. N44M4: 0,63
 4. SneaKs: 0,42
 5. MESO: 0,23

Eniten heitettyjä savukranaatteja per kierros

 1. N44M4: 0,50
 2. Teksi: 0,49
 3. SneaKs: 0,48
 4. miksu: 0,46
 5. MESO: 0,37

Karsintojen tilastonostojen keskiarvoja

Otoskoko: 174 pelaajaa 34 joukkueesta

 • ADR: 70,7
 • Avaustapot per kierros: 0,09
 • % avaustaisteluista mukana: 20,0 %
 • Heitetyt valokranaatit per kierros: 0,50
 • Heitetyt savukranaatit per kierros: 0,46

Kaikki ottelut nähtävissä Elisa Viihde Sportin kanavilla ja Twitchissä.