Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 alkoi 21.8. neljän joukkueen lohkotaistelulla. FCottoNd, Nyyrikki ja VISU saapuivat turnaukseen karsinnoista, kun taas HAVU saapui kutsuvieraana mestaruustaistoon. A-lohkossa nähtiin loistavaa kamppailuhenkeä.


Perjantai: FCottoNd – VISU, HAVU – Nyyrikki

FCottoNd – VISU

A-lohkon avausottelussa kohtasivat FCottoNd ja VISU. Joukkueet olivat kohdanneet kaksi viikkoa aiemmin ensimmäisissä karsinnoissa, jolloin FCottoNd oli ryöpyttänyt VISUa peräti 16-6.

Ensimmäiseksi kartaksi valikoitui Train, jossa joukkueet jatkoivat siitä, mihin karsintataistoissa jäivät. FCottoNd voitti puolustuspuolensa 8-7. Vaikka he voittivatkin pistoolikierroksen puoliajan jälkeen, päättyi kartta peräti 16-9 VISUn hyväksi. 

Juho pääsi näpäyttämään CT-puolen viimeisellä kierroksella Trainissa.

VISUn hyvä ote hyytyi Dustissa. FCottoNd sai kytkimen ylös, ja niputti mapin 16-7. Ottelu tasoittui ja jo turnauksen ensimmäisessä kamppailussa siirryttiin ratkaisevaan kolmanteen karttaan.

Nukessa ei jännitys laskenut. Molempien joukkueiden pelaajilla oli selvästi voitonmaku suussa, ja tiimit keräsivät kierrosvoittoja peräjälkeen aina 11-11 -tasatilanteeseen asti. Lopulta VISU repäisi, ja peli päättyi VISUn voittoon 16-11. 

2-1 karttavoitoilla VISU jatkoi suoraan voittajien otteluun, ja FCottoNd jäi odottamaan lauantain vastustajaa HAVU – Nyyrikki -ottelusta.

FCottoNd – VISU -yhteenveto

 • Train (VISUn valinta): 9 – 16
 • Dust2 (FCottoNd:n valinta): 16 – 7
 • Nuke (päätöskartta): 11 – 16

VISU hehkutti Ykistä ottelun jälkeen.

HAVU – Nyyrikki 

HAVU lähti odotetusti ennakkosuosikkina jahtaamaan A-lohkon voittoa. Perjantai-illan pelissä saapui vastustajaksi Nyyrikki. Kamppailu alkoi Train-kartalla, johon HAVU saapui suoraan aikaisemmasta forZe-ottelusta FunSpark Ulti Euroopan karsintojen finaalista. Hyvillä lämmöillä HAVU ei jättänyt Nyyrikille mahdollisuutta, ja turnauksen kutsuvieras tulitti voiton 16-8.

Doto otti komeat puukotukset Trainin CT-puolen lopulla.

Ottelun toinen kartta oli Dust2, jossa alkoikin tapahtua. Nyyrikki pesi kasvonsa totaalisesti, ja siirtyi parhaimmillaan jopa 14-8 johtoon. HAVU yritti päästä Nyyrikin hyvästä flow-tilasta yli, mutta Nyyrikki ei näyttänyt antautumisen merkkejä. Dust2 olisi voinut ratketa kummalle joukkueelle tahansa, kunnes HAVU voitti kahdeksan kierrosta putkeen, ja vei kartan kierrosvoitoin 16-14 ja ottelun 2-0. 

Nyyrikki laittoi hienosti kampoihin toisessa kartassa.

HAVU vs. NYYRIKKI -yhteenveto

 • Train (Nyyrikin valinta): 16 – 8
 • Dust2 (HAVUn valinta): 16 – 14
 • Mirage (päätöskartta): –

HAVUn 2-0 voiton myötä A-lohkon taisteluparit olivat lauantaille selvät: voittajien ottelussa olivat HAVU sekä VISU, ja häviäjien ottelussa FCottoNd sekä Nyyrikki.


Lauantai: FCottoNd – Nyyrikki, VISU – HAVU

FCottoNd – Nyyrikki

Toisena kisapäivänä pelattiin ensin häviäjien ottelu. FCottoNd ja Nyyrikki aloittivat Nyyrikin karttavalinnasta Infernosta, jossa FCottoNd siirtyi heti johtoon 10-2. Johtoasema piti loppuun asti, ja FCottoNd kuittasi voiton 16-8. 

Toinen koitos nähtiin Dust2ssa. Nyyrikki voitti molemmat pistoolikierrokset, mutta FCottoNd jatkoi hyviä otteitaan, ja kiinnitti 16-13 -voitolla itselleen turnauksen ensimmäisen otteluvoiton kartoin 2-0. Nyyrikki jäi kahden häviön myötä mestaruusjahdin ulkopuolelle, ja FCottoNd sai mahdollisuuden jatkaa turnauksessa eteenpäin. 

FCottoNd vs. NYYRIKKI -yhteenveto

 • Inferno (Nyyrikin valinta): 16 – 8
 • Dust2 (FCottoNd:n valinta): 16 – 13
 • Train (päätöskartta): –

VISU – HAVU

Lauantain viimeisessä ottelussa oli panoksena pääsy pudotuspeleihin. HAVU valitsi Nuken, ja VISUlla oli alusta asti kova työ pysyä HAVUN perässä. HAVU voitti kartan 16-9. 

Nukessa HAVU todisti hyvän heitteen vaarallisuuden. Olli “sLowi” Pitkäsen sokaisukranaatti teki tehtävänsä.

Trainissa VISU oli selkää seinää vasten. Hyvällä taistelulla VISU pääsi kuitenkin lopussa paalulle, ja tilanteesta 15-13 oli lähellä viedä ottelun kolmanteen karttaan. Lopulta HAVU kiipesi tasoihin ja voitti jatkoajalla 19-16. 

HAVU jatkoi kahden ottelun voitolla suoraan pudotuspeleihin. VISU kohtaa sunnuntaina FCottoNd:n toistamiseen.

VISU vs HAVU -yhteenveto

 • Nuke (HAVUn valinta): 9 – 16
 • Train (VISUn valinta): 16 – 19
 • Vertigo (päätöskartta): –

Sunnuntai: FCottoNd – VISU

FCottoNd – VISU

Edeltävässä kohtaamisessa FCottoNd ja VISU päätyivät kolmanteen karttaan asti. Tuolloin VISU voitti ensimmäisen kartan puhtaasti 16-9, ja myös sunnuntain karsintaottelussa VISU sai vahvan alun. Mirage-kartta päättyi VISUlle 16-4 noin 26 minuutin pelin jälkeen.

Miragen jälkeen joukkueet suuntasivat Trainille, ja FCottoNd oli tiukan paikan edessä. Perjantain hyvä karma näytti kuitenkin kyntensä, kun FCottoNd pääsi jopa 8-1 johtoasemaan. Johto pysyi loppuun asti, ja FCottoNd vei karttavoiton 16-8, pakottaen ottelun jälleen ratkaisevalle kolmannelle kartalle.

Joukkueet palasivat siis uudestaan Nukeen vääntämään voitosta – tällä kertaa lohkon viimeisestä jatkopaikasta. FCottoNd voitti pistoolikierroksen, ja kiihdytti 11-3 kierrostilanteeseen. VISU roikkui tiukasti perässä, mutta FCottoNd voitti kartan 16-13 ja 2-1 karttavoitoilla jatkoi pudotuspeleihin.

VISU vs FCottoNd -yhteenveto

 • Mirage (FCottoNd:n valinta): 16 – 4
 • Train (VISUn valinta): 8 – 16
 • Nuke (päätöskartta): 13 – 16

HAVU matkasi tiukan kamppailun jälkeen odotetusti suoraan pudotuspeleihin. A-lohkon karsintaottelusta heidän mukaansa liittyi FCottoNd, kun taas Nyyrikki ja VISU tippuivat turnauksesta.

Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 jatkuu perjantaina 28.8. B-lohkolla. Kello 17 kohtaavat hirveatilanne sekä Conquer Gaming, ja kello 20 SJ Gaming ja jyysto.

Seuraa joukkueiden matkaa Elisa Viihde Sportin kanavilla tai Twitchissä. Ota myös Elisa Esportsin Twitter seurantaan.


Lisää Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -uutisia: