Sami “xseveN” Laasanen julkistettiin HAVU Gamingin CS:GO -joukkueen viidenneksi pelaajaksi. Laasanen pelasi yli kaksi vuotta ENCEssä, joka oli viime vuonna parhaimmillaan yksi maailman kärkijoukkueista.

HAVU Gaming tiedotti tänään hankkineensa Sami “xseveN” Laasasen ENCEn organisaatiosta. Siirtoneuvottelut organisaatioiden välillä etenivät HAVUn tiedotteen mukaan sujuvasti ja hedelmällisesti. Laasanen saapuu paikkaamaan Aaro “hoody” Peltokangasta, joka astui viime viikolla sivuun pelaavasta kokoonpanosta.

HAVU julkaisi tänään 7.8.2020 xseveNin siirtyvän HAVUn kokoonpanoon.

Siirto sisältää pykälän, joka huomioi ENCEn Major-karsinnat. Laasanen lainataan takaisin ENCEn pelaavaan kokoonpanoon Regional Major Ranking -karsintaturnausten ajaksi – aina seuraavaan Major-turnaukseen saakka. Järjestelyn myötä ENCE välttää 20 prosentin suuruisen karsintapisterangaistuksen, joka pelaajavaihdosta aiheutuisi.

Laasanen oli jäänyt vähemmälle peliajalle siitä lähtien, kun Elias “Jamppi” Olkkonen liittyi huhtikuun lopussa ENCEn kuudenneksi pelaajaksi. Viimeisten kuukausien aikana xseveN on pelannut ainoastaan Major-karsintaturnauksissa, joihin Jamppi ei voi osallistua pelikiellon vuoksi. ENCEn General Manager Niklas “Willkey” Ojalainen kommentoikin tiedotteessa, että xseveN ei lahjakkaana pelaajana saanut joukkueessa ansaitsemaansa huomiota.

Aaro “hoody” Peltokangas astui omasta tahdostaan sivuun HAVUn pelaavasta kokoonpanosta maanantaina 3.8.2020. Joukkueen tulokset eivät olleet halutulla tasolla menestyksekkään Flashpoint-liigakauden jälkeen. Hoody keskittyy jatkossa VALORANT-peliin.

Tuttuun seuraan

Uudet joukkuekaverit eivät suinkaan ole uusia tuttavuuksia 25-vuotiaalle Laasaselle. HAVUn valmentaja Taneli “disturbed” Veikkola muistuttaa, että kaikki paitsi Joonas “doto” Forss ovat pelanneet xseveNin kanssa aikoinaan iGame.com -joukkueessa. Myös Laasanen on innoissaan palatessaan pelikentille vanhojen joukkuekavereidensa kanssa pitkän tauon jälkeen.

HAVUn pelinsisäinen johtaja Eetu “sAw” Saha ja AWP-pelaaja Lasse “ZOREE” Uronen pelasivat monta vuotta Laasasen kanssa. Yhteinen taival alkoi jo 2015 tryPANTS-joukkueessa, josta he siirtyivät Epiphany Boltin ja RCTICin organisaatioiden kautta lopulta iGame.comin alle syksyllä 2016. Olli “sLowi” Pitkänen ehti pelata noin kuukauden samassa viisikossa xseveNin kanssa, kunnes edellinen suuri “suomi-shuffle” pyörähti keväällä 2018.

HAVU Gaming nähdään neljäntenä kutsujoukkueena Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 –turnauksessa. Viime vuoden eSM-finaalissa HAVU hävisi katkerasti SJ Gamingille, ja samalla Arctic Invitational -paikka jäi haaveeksi. Muut eSM-kutsujoukkueet ovat hallitseva suomenmestari SJ, KOVA Esports sekä Helsinki REDS. Loput 12 turnauspaikkaa ratkeavat tänä viikonloppuna pidettävissä avoimissa karsinnoissa.

HAVUn tiedote xseveNin siirtoon liittyen luettavissa kokonaisuudessaan täällä.


Muita Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -uutisia:

Mikko “xartE” Välimaa kertoo SJ Gaming -ajoistaan ja hREDS-siirrosta: Nostaako Mikko “xartE” Välimaa Helsinki REDSin uudelle tasolle?

Jemi “jemi” Mäkinen kertoo urastaan, VETO Esportsin noususta ja sen syistä sekä SJ-siirrostaan: “Ehkä mulla on sitten ihan ok aimi” – Jemi “jemi” Mäkinen siirtyi avaamaan SJ Gamingin peliä

Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -turnaus avaa syksyn kotimaisen cs-kauden: Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -turnauksessa jaetaan suomenmestaruus ja 25000 euroa