Osana BLAST Premier -kiertuetta järjestettävä Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -onlineturnaus tulee olemaan Suomen kilpapelaamisen historian merkittävin turnaus. Tapahtuma on osa kansainvälistä BLAST Premier -turnauskiertuetta. E-urheilun suosio on kasvanut poikkeuksellisen paljon menneen kevään aikana.

Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -turnauksessa 26.–28.10.2020 ratkaistaan e-urheilun kuningaslajin CS:GO:n pohjoismainen mestaruus. Tapahtuma on osa kansainvälistä BLAST Premier -turnauskiertuetta, joka on yksi e-urheilun merkittävimmistä turnauskiertueista. Kiertuetta seuraa yli 151 miljoonaa kotitaloutta 105 eri maassa, ja sen globaalin finaalin palkintoina jaetaan yhteensä 1,5 miljoonaa dollaria. Lokakuun turnauksen voittajajoukkue pääsee etenemään BLAST Premier Fall Showdowniin.

Turnauksessa tullaan näkemään Pohjoismaiden kahdeksan kärkijoukkuetta mukaan lukien kotimainen supersensaatio ENCE. Lisäksi yksi joukkueista on tuore Suomen mestari. Tämä joukkue ratkeaa 24.–27.9.2020 pelattavassa Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -finaalissa. Loput kuusi joukkuetta ovat Suomen ja Pohjoismaiden huippujoukkueita, jotka ovat niittäneet mainetta myös kansainvälisillä kentillä, mm. tanskalaiset Heroic ja MAD Lions. Muut joukkueet julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Tiedossa on siis Suomen kilpapelaamisen historian kovatasoisin turnaus.

Haluamme Elisalla kehittää kilpapelaamista Suomessa ja mahdollistaa sen, että täältä voidaan ponnistaa myös kansainvälisille areenoille. Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -turnauksen järjestäminen on osa tätä työtä. Turnauksessa pelaa suomalaisittain poikkeuksellisen kovatasoisia joukkueita ja tiedossa on yllättäviä ja kiinnostavia kohtaamisia. Turnausta voi seurata maksutta, joten tarjoamme näin kaikille suomalaisille aitiopaikan kansainvälisen tason kilpapelaamisen äärelle”, kertoo Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier on onlineturnaus, jota voi seurata Elisa Viihde Sportissa tai Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla maksutta. Turnauksessa pelataan Counter-Strike: Global Offensivea. Ensimmäinen Elisa Invitational -turnaus järjestettiin keväällä 2020.

Elisa Invitational osoittautui isoksi hitiksi viime toukokuussa ja nosti valokeilaan Suomen ja Pohjoismaiden kukoistavan Counter-Strike-skenen. Olemme iloisia siitä, että voimme jälleen yhdessä Elisan kanssa seurata alueen lahjakkaimpien joukkueiden taistoa kohti BLAST Premier Showdownia”, kommentoi BLASTin toimitusjohtaja Robbie Douek.

Poikkeuskevät lisäsi pelaamisen suosiota merkittävästi

E-urheilun suosio on kasvanut poikkeuskevään aikana nopeasti. Kilpapelaamisen kanavana suositun Twitchin käyttäjämäärät osoittavat, että huhti-kesäkuussa katsojamäärät ovat nousseet huimasti: esimerkiksi Suomen johtaviin e-urheilukanaviin lukeutuvan Elisa Viihde Sportin Twitch -kanavan live-katsojien määrä on noussut alkuvuoteen verrattuna 41 prosenttia 2,3 miljoonaan katselukertaan. Lisäksi huhti-kesäkuussa pelien katsomiseen on kanavalla käytetty lähes 39 miljoonaa minuuttia, mikä on 53 prosenttia enemmän kuin tammi-maaliskuussa.

Kilpapelaamisen suosio kasvaa tasaisesti Suomessa. Poikkeuskevät on kuitenkin aiheuttanut ennennäkemättömän harppauksen kiinnostuksessa e-urheilua kohtaan. E-urheilusta on tullut vakavasti otettava viihteen muoto. Ehkäpä jo pian suomalaiset kerääntyvät laajemmin ystäviensä kanssa katsomaan e-urheiluturnauksia”, Lepistö pohtii.

Lisätiedot turnauskokonaisuudesta:

  • Turnauksen aikataulu
    • Doube-Elimination Lohkovaihe -pelit ma 26.10 ja ti 27.10. 
    • Semifinaalit ja finaali ke 28.10.
  • Turnauksessa pelaavat joukkueet: ENCE (FI), Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 -finaalin voittajajoukkue (TBD), Heroic (DK), MAD Lions (DK), lisäksi Tanskan liiga voittaja. Lisäksi kolme pohjoismaista joukkuetta julkaistaan lähempänä turnausta.
  • Onlineturnausta voi seurata Elisa Viihde Sportissa tai Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla maksutta
  • Lisätietoa turnauksesta, sekä ajankohtaiset e-urheilu uutiset löydät https://elisaesports.com/

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – kattavin tv-ohjelmatarjonta, parhaat huippuelokuvat, enemmän urheilua ja eniten kotimaisia elokuvia. Elisa Viihteen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluja sekä TV-kanavapaketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

We are BLAST – the global esports media network delivering world class entertainment experiences. Whether it be intimate broadcast studio shows, arena events, digital platforms or top-class multi-platform content, we create the most exciting, exhilarating and euphoric moments in esports. Make sure you check out BLAST Premier; our worldwide Counter-Strike: Global Offensive tournament where the best teams and brightest stars are fighting it out. In 2020 alone, BLAST has been broadcast around the world in 105 territories to over 151m households, find out more on BLASTPremier.com.