Syksyllä 2022 intohimo CS:GO:ta kohtaa yhdisti Elisa Esportsin ja rakennusalan innovatiivisen edelläkävijän VILPEn. Yhteistyö ulottui paljon perinteistä media- ja näkyvyysyhteistyötä syvemmälle: VILPEn tahtotila on olla aidosti mukana esportsissa ja tuoda yhteisölle kiinnostavia sisältöjä. Viime vuoden puolella tätä nähtiin jo muun muassa Major-selostusten muodossa. 

– Elisa Esportsin kanssa meidät on vakuuttanut tiimin innostunut, välitön ja ammattimainen ote. Yhteistyö on ollut todella helppoa, nopeaa ja lisäarvoa tuottavaa meille. Kaikesta paistaa läpi, että Elisa Esportsin tiimissä on henkilöitä, jotka ovat aidosti innostuneita omasta työstään, yhteistyötä kuvailee toimitusjohtaja Saikkonen. 

VILPE on jo monelle pelaajalle tuttu nimi: Yritykseltä on parhaimmillaan löytynyt jopa kolme edustusjoukkuetta Kanaliigan CS-sarjoista. E-urheilu tuo ihmisiä yhteen yrityksen eri osastoilta, mutta innostaa myös yhteistyökumppaneita. Marraskuussa VILPE kutsui yhteistyökumppaneita vieraaksi Elisa Masters Espoo ‘22 -tapahtumaan. 

– Elisa Masters Espoo ‘22 oli meille ja meidän yhteistyökumppaneille todella positiivinen kokemus. Meillä oli vierailijoina sekä pelimaailmaan vihkiytyneitä henkilöitä että kavereita, jotka eivät olleet koskaan aikaisemmin seuranneet Counter-Strikeä, Saikkonen kertoo. 

– Moni ensikertalainen kertoi, että tunnelma vastasi hyvää lätkämatsia, mutta kokemus oli vielä tätäkin parempi, koska kyseessä oli jotain niin uutta. Itse asiassa useampi kumppanimme kertoi, että VILPEn kutsusta tapahtumaan oli puhuttu duunipaikan kahvipöydässä aika paljonkin, joten selvästi vastaavalle on kysyntää myös jatkossa, Saikkonen kehuu. 

Yhteistyön kokoluokka kasvaa vuonna 2023 

VILPEn väki pääsi viime syksynä hyppäämään e-urheilutuotantojen syvään päätyyn, kun yrityksen edustajat, mukaan luettuna toimitusjohtaja Saikkonen, pääsivät selostamaan IEM RIO Major-turnausta. Vaikka päivät venyivät välillä aamuyöhön, jäi kokemuksesta hyvä maku. 

– Major-turnauksen selostaminen Elisa Esportsin tiloissa oli huikea kokemus. Itselläni oli takana noin 200 selostettua matsia suomalaisessa firmaliigassa, mutta sekä pelillinen että tuotannollinen taso Major-turnauksessa Elisan Esportsin kanssa oli luonnollisesti aivan eri luokkaa, Saikkonen muistelee. 

– Selostamon kulisseissa arvostus lähetysten tuotantotiimien ja selostajien työtä kohtaan nousi aivan uudelle tasolle, kun pääsi omin silmin näkemään koko tiimin motivaation ja työmoraalin, vaikka Brasilian päässä lähetykset välillä viivästyivät ja työ venyi aamun pikkutunneille. 

Saikkonen toivoo palaavansa vielä mikin taakse myös Elisa Esportsin lähetyksissä, mutta ennen sitä selostukset jatkuvat ainakin firmaliigan puolella helmikuussa. VILPEn brändi tulee näkymään ympäri vuoden Elisa Esportsin lähetyksissä ja sosiaalisessa mediassa, ja esimerkiksi helmikuussa esports-yleisö pääsee tutuiksi VILPEn tuotteiden kanssa. 

– Meille päätös jatkaa yhteistyötä tällaisen organisaation kanssa oli lopulta helppo, vaikka yhteistyön kokoluokka nouseekin merkittävästi vuodelle 2023. Odotamme innolla, että näytämme yhteistyössä suomalaiselle elinkeinoelämälle, että perinteinen teollisuus ja elektroninen urheilu voivat yhdessä luoda lisäarvoa sidosryhmilleen, Saikkonen summaa.