Elisa Open Suomi by Kotipizza -turnaukset olivat jymymenestys vuonna 2022 ja turnauskokonaisuus saa jatkoa myös 2023. Elisa Open Suomi palaa 4. ja 5. kausilla. Elisa Esports järjestää myös eSM-turnauksen, jossa kruunataan suomenmestari. Tämän kokonaisuuden joukkueet taistelevat rahapalkinnoista, Elisa Invitational -turnauksen Contenders -paikoista ja pääsystä suurempaan turnaukseen vuoden lopulle.

Elisa Open Suomi 4.−5.

Elisa Openin neljäs ja viides kausi pelataan kesäkuun 11. mennessä. Mukana on tuttuun tapaan Suomen parhaat joukkueet, joista osa saa suoran kutsun turnaukseen, kun muut pääsevät mittelemään halutuista paikoista avoimissa karsinnoissa. Hallitseva suomenmestari kutsutaan suoraan viidennelle kaudelle.

4. ja 5. kausilla on pelissä paljon:

 • Finalisteille paikat seuraavaan Elisa Invitational -turnauksen Contenders -vaiheeseen
 • Finalisteille paikka eSM-turnaukseen
 • 5000€ per kausi

Suomenmestaruus

Elisa Esports järjestää eSM-turnauksen Assembly Summer 2023 -tapahtumassa, jossa tietenkin kruunataan suomenmestari. Ainut väylä lunastaa paikka eSM-turnaukseen on päästä finaaliin Elisa Open Suomen kausilla ennen suomenmestaruusturnausta (mikäli kausilla on päällekkäinen finalisti, jaetaan jäljelle jäävä paikka tai paikat Last Chance -karsinnassa kesätauon jälkeen).

eSM-turnauksen voittajalle on luvassa myös lisää pelattavaa vuoden lopulle. Lisätietoa eSM-turnauksesta tulee kevään aikana.

eSM-turnaksessa pelissä siis on:

 • Suomenmestaruus
 • Paikka loppuvuoden turnaukseen
 • Rahapalkintoja

Elisa Open Suomi 4

Formaatti

 • 4. kausi pelataan 18.1. – 26.2.2023
 • 10 joukkuetta
  • 4 kutsua
  • 6 karsinnoista
 • Kaksi round-robin BO3 lohkoa, joista kolme parasta pääsee pudotuspeleihin
 • Lohkojen ykköset pääsevät suoraan semifinaaleihin, kun muut neljä pudotuspelijoukkueet aloittavat matkansa puolivälieristä
 • Palkintopotti jakautuu seuraavasti:

1 2500
2 1000
3.-4. 400
5.-6. 200
7.-8. 100
9.-10. 50

2023 pähkinänkuoressa

Elisa Open Suomi 4 by Kotipizza18.1. – 26.2.
Elisa Open Suomi 526.4. – 11.6.
eSM-turnausAssembly Summer 2023 -tapahtumassa
Päivämäärät saattavat vielä muuttua