Elisa Esports saa toimintaansa merkittävän tukijan, kun mm. puhelimia ja sähköpotkulautoja valmistava Xiaomi liittyy yhteistyökumppaneiden joukkoon. Xiaomi tulee olemaan merkittävänä osana Elisan e-urheilutoimintaa.

– On aivan mahtavaa päästä rakentamaan kotimaista kilpapelaamisen kulttuuria yhdessä Xiaomin kaltaisen arvostetun teknologiatoimijan kanssa. Uskon että tämän yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan e-urheiluyhteisölle entistä paremmat kehittymisen edellytykset, kommentoi Elisa Esportsin vastaava tuottaja Teemu Koski.

– E-urheilu on maailmalla ja erityisesti Suomessa selkeästi suuressa suosiossa. Sekä striimaajat että pelaajat ovat monesti todella kiinnostuneita ja tietoisia uudesta teknologiasta ja siksi tämä yleisö on meille tärkeä. Teemme erittäin mielellään Elisan kanssa yhteistyötä e-urheilun parissa, toteaa Xiaomi Suomen myyntipäällikkö Jiri Tainio.

Xiaomi haluaa mahdollistaa innovatiivisilla teknologiaratkaisuillaan ja laitteillaan uudenlaisen e-urheilun aikakauden. Tämä on tärkeää myös meille Elisalla, joten olemme erittäin kiitollisia alkavasta yhteistyöstä.

Xiaomi yrityksenä

Xiaomi on kiinalainen, vuonna 2010 perustettu yritys ja se listautui Hong Kongin pörssiin vuonna 2018. Yritys on kasvanut lyhyessä ajassa maailman neljänneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi, ja Xiaomi on saapunut myös hiljattain Suomen markkinoille.

Xiaomille on tärkeää pystyä tarjoamaan tuotteita rehellisellä hinnoittelulla, ja yritys uskoo, että uusimman ja innovatiivisen teknologian tulee olla kaikille saatavilla ympäri maailman.

Laajaan tuotevalikoimaan kuuluu älypuhelinten lisäksi mm. AIoT-laitteita, kuten Suomen myydyin robottipölynimuri, älykodin keskittimet ja anturit, valvontakameroita, sähköpotkulautoja, televisioita, videoprojektoreita ja kaiuttimia.

Suomessa Xiaomilla on tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Tampereella Hervannassa, jossa toiminta keskittyy pääasiassa älypuhelinten kameroiden teknologian kehittämiseen, kuten algoritmeihin, koneoppimiseen ja kuvan ja videoiden prosessointiin.