BLAST Premier Spring Series 2020 jatkuu seuraavaksi Showdown-karsintaturnauksilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Molemmissa turnauksissa kolme parasta joukkuetta etenee maanosiensa finaaliturnauksiin. Amerikan turnauksessa finaaliturnauksen paikoista taistelevat kahdeksan joukkuetta, Euroopassa peräti kymmenen. Turnaukset alkavat maanantaina 1.6. ja viimeisetkin kevätkauden finalistit ovat selvillä sunnuntai-iltana 7.6.

Euroopan turnaus näytetään kokonaisuudessaan Elisa Viihde Sportilla. Tässä artikkelissa pureudutaan B-lohkoon, jossa pelaavat kutsujoukkueet Fnatic, Mousesports ja MAD Lions sekä karsinnoista nousseet Dignitas ja Virtus.pro. A-lohkon katsauksen löydät täältä.

Lohko B – Joukkueet

Dignitas

Perustietoja

 • Reitti turnaukseen: Elisa Invitational 1-2.
 • Keski-ikä: 27.9v
 • HLTV-ranking: 38.
 • Valmentaja: Robin ”Fifflaren” Johansson

Kevään sijoitukset

 • Flashpoint S1: 10.
 • Road to Rio Europe: 15-16.

Pelaajat

NickNimiIkäKansallisuus
f0restPatrik Lindberg31Ruotsi
GeT_RiGhTChristopher Alesund30Ruotsi
XiztRichard Landström29Ruotsi
fribergAdam Friberg28Ruotsi
hallzerkHåkon Fjærli19Norja

Fnatic

Perustietoja

 • Reitti turnaukseen: Kutsu
 • Keski-ikä: 24.5
 • HLTV-ranking: 3.
 • Valmentaja: Andreas “Samuelsson” Samuelsson

Kevään sijoitukset

 • IEM Katowice: 3-4.
 • ESL Pro League S11: 1.
 • Road to Rio Europe: 12.
 • DH Masters Lohko C: 3.

Pelaajat

NickNimiIkäKansallisuus
flushaRobin Rönnquist26Ruotsi
JWJesper Wecksell25Ruotsi
KRIMZFreddy Johansson26Ruotsi
GoldenMaikil Selim26Ruotsi
BrollanLudvig Brolin17Ruotsi

MAD Lions

Perustietoja

 • Reitti turnaukseen: Kutsu
 • Keski-ikä: 23.3v
 • HLTV-ranking: 12.
 • Valmentaja: Luis “peacemaker” Tadeu

Kevään sijoitukset

 • ICE Challenge: 3-4.
 • IEM Katowice: 9-12.
 • Flashpoint S1: 1.
 • DH Masters Lohko B: 3.

Pelaajat

NickNimiIkäKansallisuus
AcilioNAsger Larsen23Tanska
BubzkjiLucas Andersen21Tanska
acoRFrederik Gyldstrand22Tanska
sjuushRasmus Beck21Tanska
roeJFredrik Jørgensen26Tanska

Mousesports

Perustietoja

 • Reitti turnaukseen: Kutsu
 • Keski-ikä: 24.0
 • HLTV-ranking: 4.
 • Valmentaja: Allan “Rejin” Petersen

Kevään sijoitukset

 • ICE Challenge: 1.
 • IEM Katowice: 7-8.
 • ESL Pro League S11: 2.
 • Road to Rio Europe: 13-14.
 • DH Masters Lohko C: 4.

Pelaajat

NickNimiIkäKansallisuus
karriganFinn Andersen30Tanska
chrisJChris de Jong30Hollanti
woxicÖzgür Eker21Turkki
frozenDavid Čerňanský17Slovakia
ropzRobin Kool20Viro

Virtus.pro

Perustietoja

 • Reitti turnaukseen: CIS Cup 1.
 • Keski-ikä: 23.3v
 • HLTV-ranking: 24.
 • Valmentaja: Dastan “dastan” Akbayev

Kevään sijoitukset

 • ICE Challenge: 5-6.
 • IEM Katowice: 13-16.
 • ESL Pro League S11: 13-15.
 • Road to Rio CIS: 4.
 • DH Masters Lohko D: 2.

Pelaajat

NickNimiIkäKansallisuus
AdreNDauren Kystaubayev30Kazakstan
SANJISanjar Kuliev22Uzbekistan
qikertAlexey Golubev21Kazakstan
JameDzhami Ali21Venäjä
YEKINDARMareks Gaļinskis20Latvia

Kutsujoukkueiden vireestä ei varmuutta

Fnatic ja Mousesports ovat menneet oman osuutensa ylä- ja alamäkiä viimeisten kuukausien aikana. ESL Pro Leaguen 11. kausi huipentui Euroopan otteluiden osalta, kun Fnatic kellisti Mousesportsin finaalissa 3-2. Sen jälkeen molempien pelivire katosi täysin. Fnatic jäi Road to Rion Euroopan lohkossa sijalle 12. Mouzilla meni vielä heikommin – tuloksena sijat 13-14.

Fnaticin Jesper “JW” Wecksell purki tuntojaan FaZe-tappion jälkeen. DreamHack Mastersin C-lohkossa 2-1 voitto GODSENTiä vastaan riitti lopulta jatkopaikkaan, kun Spirit voitti GODSENTin lohkon päätöskamppailussa.

DreamHack Mastersin lohkovaiheessa Mousesports karsiutui jäätyään lohkojumboksi. Fnatic avasi karmivalla 0-2 -tappiolla venäläistä Team Spiritiä vastaan, ja he kampesivat itsensä vaivoin pudotuspeleihin voittamalla GODSENTin 2-1. Molemmat joukkueet ovat siis parhaimmillaan Euroopan parhaimmistoa, mutta huonoimmillaan jumbosijoituskin on mahdollinen.

Kun BLAST Premierin kumppanijoukkueet julkaistiin viime joulukuussa, Fnaticin ja Mousesportsin puuttumisesta nousi valtava myrsky sosiaalisessa mediassa. Olikin odotettua, että molemmat saavat kutsun Showdown-vaiheeseen. Ei olisi suuri ihme, mikäli vähintään toinen joukkueista menisi läpi finaaliturnaukseen. Mousesports näytti heräämisen merkkejä jo viikonloppuna pelatussa Gamers Without Borders -hyväntekeväisyysturnauksessa.

MAD Lions sai ansaitusti kutsun voitettuaan Flashpointin ensimmäisen kauden. Aivan kuten moni A-lohkon joukkue, myös MAD Lions vaihtoi pelinsisäistä johtajaansa keväällä. Legendaarinen tanskalaisjoukkueiden rakentaja Nicolai “HUNDEN” Petersen joutui väistymään juuri Flashpoint-kauden alla Asger “AcilioN” Larsenin tieltä.

Pelaajavaihdos tuli huonoon aikaan, sillä he joutuivat vaihdoksen takia jättämään Minor-turnauksen suljetut karsinnat väliin eivätkä he ehtineet harjoitella yhdessä juurikaan ennen Flashpoint-kauden alkua. Vaihdoksesta huolimatta he voittivat mestaruuden – häviten ainoastaan kaksi ottelua koko matkan aikana.

DH Mastersin B-lohko katkaisi heidän kuukauden mittaisen taukonsa virallisista otteluista. Tappiot Complexityä ja BIGiä vastaan laittoivat heidät pakkovoiton eteen Mousesportsia vastaan, mutta he vastasivat huutoon voittamalla kansainvälisen tähtisikermän puhtaasti 2-0.

Kokemusta karsintojen kautta

Dignitas esiintyi edukseen Elisa Invitationalissa voittamalla GODSENTin, Northin ja Heroicin. Vastustajat ja panokset ovat nyt huomattavasti kovemmat, joten jää nähtäväksi, kuinka hyvin NiP-legendat ja Håkon “hallzerk” Fjærli pystyvät vastaamaan haasteeseen.

Flashpointin ensimmäinen kausi sotki joukkueen peliä, kun hallzerk ei päässyt viisumiongelmien ja koronatilanteen vuoksi mukaan Yhdysvaltoihin. Olikin jopa Dignitaksen onni, että he eivät päässeet pudotuspeleihin. Euroopan puolella odotteli Road to Rio -turnaus, jota he pelasivat Elisa Invitational -viikonlopunkin aikana. Road to Rio ei mennyt odotusten mukaisesti, mutta Elisa Invitationalista he varmistivat Showdown-paikan.

Toinen B-lohkon karsintapaikoista aukesi CIS Cupin kautta. Finaalissa pelasivat vastakkain venäläisjoukkue forZe ja latvialaispelaaja Mareks “YEKINDAR” Gaļinskisilla vahvistettu Virtus.Pro. Kolmen kartan taistelu kääntyi lopulta Virtus.Pro:n voitoksi, ja YEKINDAR paukutteli ratkaisevassa kolmannessa kartassa parhaimmalla ADR-lukemalla: 107.1.

Virtus.pro tulee sotkemaan pakkaa aivan kuten viime Majoreillakin, jolloin se eteni kaikkien yllätykseksi aina finaaliin saakka. Kuherruskuukausi YEKINDARin kanssa on alkanut hyvin, kun he ovat voittaneet kahdeksan yhdeksästä HLTV-kartastaan. Lohkovaiheessa he voivat pelata halutessaan rajallisemmalla karttavalikoimalla, jolloin harjoittelun vähäisyys YEKINDARin kanssa ei ole niin suuri ongelma.

Kerrasta poikki, mutta armollisemmin

Turnauksen formaatti ei ole aivan niitä perinteisimpiä. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, joissa he pelaavat toisiaan vastaan “paras yhdestä”-ottelut. Osa joukkueista pelaa yhden ottelun joka päivä maanantaista torstaihin, mutta esimerkiksi ENCE viettää tiistaina välipäivää ja pelaa keskiviikkona sekä sAwia että NiPiä vastaan.

Ottelut alkavat joka päivä 16:30 ja päivän viimeiset ottelut pelataan 21:30, mikäli aikataulut eivät veny. Ainoastaan lohkojumbot karsiutuvat torstai-illan päätteeksi. Lohkovoittajat tienaavat paikan suoraan sunnuntain karsintafinaaleihin. Lohkokakkoset puolestaan odottelevat vuoroaan lauantain välierissä.

Pudotuspelit avataan perjantaina, kun kolmoset ja neloset kohtaavat toisensa. A-lohkon kolmonen kohtaa B-lohkon nelosen, josta edetään välierään B-lohkon kakkosta vastaan ja siitä eteenpäin karsintafinaaliin A-lohkon voittajaa vastaan. Kaikki pudotuspelit pelataan “paras kolmesta” -tyylillä, joten yllätysvoittoon ei riitä enää yhden kartan suonenveto.

Kaikki Euroopan Showdown-ottelut nähdään Elisa Viihde Sportin kanavilla. Turnausviikko avataan ENCE-Vitality -ottelulla tänään maanantaina 1.6. klo 16:30.

Cookies Required to view this Twitch stream

Please accept marketing cookies to view this content.

or open Cookie Settings