Elisa Masters Espoosta on tullut Suomen e-urheilun ykköstapahtuma, ja se on niittänyt menestystä niin Suomessa kuin maailmallakin. Tapahtuma järjestetään kolmannen kerran Espoon Metro Areenalla 16.-20. lokakuuta 2024. Tapahtumasta odotetaan tänä vuonna entistä kovatasoisempaa. Lipunmyynti alkaa 29.5. klo 12:00.

Tämän YouTube-videon katsomiseen tarvitaan evästeitä

Hyväksythän markkinointievästeet katsoaksesi tätä sisältöä.

tai avaa evästeasetukset

Suomen suurin e-urheilun areenatapahtuma Elisa Masters Espoo 2024 on kansainvälinen turnaus, joka järjestetään yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Viime vuonna toista kertaa järjestetty Elisa Masters oli menestys: siihen osallistui paikan päällä yli 8 000 katsojaa, ja maailmalta kilpailulähetyksiä seurasi 33 miljoonaa uniikkia silmäparia.

Vuoden parhaaksi valittua tapahtumaa kehitetään entistä elämyksellisemmäksi

Elisa Masters Espoo on ansainnut paikkansa merkittävien kansainvälisten turnausten joukossa, ja oli ehdolla vuoden parhaaksi Counter Strike -tapahtumaksi. Suomessa Elisa Masters Espoo valittiin vuoden parhaaksi B2C-tapahtumaksi Sponsorointi & Tapahtumat Awardseissa maaliskuussa.

Elisa Masters Espoo 2023 -tapahtumaan osallistui paikan päällä yli 8000 katsojaa. Kuva: Elisa Masters Espoo 2023 / Janne Maljanen

Elisa Masters Espoo 2024 alkaa studiovaiheella 16.-17. lokakuuta, jonka jälkeen seuraa jännittävä areenavaihe Espoo Metro Areenalla 18.-20. lokakuuta. Turnauksessa ottelee yhteensä kahdeksan joukkuetta. Elisa Invitational Spring 2024 -turnauksen voittaneen ukrainalaisen B8-joukkueen lisäksi turnauksessa nähdään elokuussa pelattavan Elisa Esports eSM 2024 -suomenmestaruusmittelön voittaja, syyskuussa pelattavan Elisa Invitational Fall 2024 -kauden voittaja sekä viisi maailmanluokan kutsujoukkuetta. Muut tapahtumaan osallistuvat joukkueet julkaistaan tulevina kuukausina. Tapahtuman palkintopotti on 200 000 dollaria. Lipunmyynti alkaa 29.5 klo 12:00. Tänä vuonna kaikki perjantain lipputyypit ovat saatavilla samaan 19 euron hintaan. Lisäksi tapahtumaan on saatavilla kolmen päivän lippujen sijaan kahden päivän lippuja lauantaille ja sunnuntaille. Tapahtuman ikäraja on 16 vuotta ja huoltajan kanssa 13 vuotta.

”Tämän vuoden tapahtumasta odotetaan entistä kovatasoisempaa. Kehitämme Elisa Mastersia aiempien onnistumisten pohjalta entistä elämyksellisemmäksi. Lisäksi madallamme kynnystä osallistua tapahtumaan tarjoamalla perjantain liput edullisempaan hintaan. Tapahtuma järjestetään syyslomaviikolla, joten tässä on yksi hyvä vaihtoehto perheille syyslomaviikon yhteiseksi ajanvietteeksi ikärajat huomioiden”, kertoo Elisan uusien liiketoimintojen kehitys- ja kumppanuusjohtaja Mika Lepistö.

”Pelaaminen on iso ilmiö ja nykyään jo maailman suurin viihdeteollisuuden muoto. Me olemme kaupunkina halunneet tarttua haasteeseen ja olemme Espoossa panostaneet sekä pelialan startupien kehittämiseen, tärkeään lasten ja nuorten pelikasvatukseen että e-urheiluun. Elisa Masters Espoo -yhteistyö on osa tätä kokonaisuutta ja sen kautta tavoitamme peliyhteisöä niin Espoossa, kuin kansallisesti ja kansainvälisestikin. Toivotan espoolaiset ja vierailijat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan e-urheiluun ja seuraamaan huippujännittävää turnausta. Takaan uusia ja avartavia elämyksiä niillekin, jotka eivät itse pelaa”, Espoon elinvoimajohtaja Mervi Heinaro kommentoi.

Elisa Masters Espoo 2023 -tapahtuman turnauksen voiton nappasi brasilialainen FURIA. Kuva: Elisa Masters Espoo 2023 / Janne Maljanen
Viime vuoden tapahtumassa otteli mm. suomalaisorganisaatio ENCE. Kuva: Elisa Masters Espoo 2023 / Janne Maljanen
Faneille järjestettiin mahdollisuus tavata lempijoukkueitaan. Kuva: Elisa Masters Espoo 2023 / Petri Leppävuori

E-urheilun suosio kasvussa

E-urheilu on koko ajan suosiotaan kasvattava urheilulaji. Elisan järjestämien tapahtumien katsojaluvut ovat moninkertaistuneet viimeisten vuosien aikana. Elisalla on ollut e-urheilu-liiketoimintaa vuodesta 2017 alkaen.

”Elisan tavoitteena on kehittää alan osaamista ja e-urheilun ammattimaistumista. Teemme yhteistyötä e-urheilualan ja opintojen mahdollistamiseksi koulujen kanssa. Haluamme olla läsnä siellä missä nuoretkin ja kehittää digitaalista viihtymiskulttuuria. Samalla voimme vaikuttaa siihen, miten nuoret aikaansa digitaalisessa ympäristössä viettävät”, Lepistö kertoo.

Turnauksen lisäksi tapahtumassa järjestettiin oheisohjelmaa tapahtuman yhteistyökumppanien messupisteillä. Elisan pisteellä Kävijät pääsivät testamaan Asuksen uusimpia huippulaitteita. Kuva: Elisa Masters Espoo 2023 / Janne Maljanen

Liput ja lisätiedot: elisamasters.fi
Yli kuuden henkilön ryhmä- ja aitiovarauksissa sekä erityistoiveiden tiedusteluissa olethan yhteydessä sähköpostitse sales@elisaesports.fi.

Elisa Masters Espoo 2024 -tapahtumien viimeisimpiä uutisia ja päivityksiä voi seurata sosiaalisesta mediasta: