Suomenmestaruusturnauksen lohkovaihe on päättyi D-lohkoon, josta jatkoon pääsivät KOVA Esports ja SJK Esports. Lohkoon jäivät KIZMOGAMINGCLUB ja karttavoitoitta jäänyt menestystarina.


Perjantai: menestystarina – SJK Esports, KOVA Esports – KIZMOGAMINGCLUB

menestystarina – SJK Esports

Lohkon avausottelu oli uusinta viimeisestä karsintaottelusta eli kolmannen karsinnan finaalista. Tuolloin menestystarina voitti Nukessa 16-11. Lohkotaistelut avattiin kuitenkin SJK:n karttavalinnalla eli Trainilla.

SJK oli hyökkäyspuolella suurissa vaikeuksissa. He saivat unelma-alun voitettuaan pakko-oston heti hävityn pistoolikierroksen perään, mutta menestystarina voitti heti perään omansa. Turnauksen toisiksi nuorin joukkue näytti menevän menojaan, kun menestystarina johti jo 8-1.

FELin Haastajaliigakauden runkosarjan voittanut SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi puoliaikatilanteeksi 6-9. Toista puoliskoa ei kuitenkaan ehditty pelaamaan pitkään, kun menestystarina murjoi kierrosvoiton toisensa perään. Karttavoitto heille lopulta peräti 16-7.

Nuke oli päättynyt kuukausi sitten karsinnoissa menestystarinan eduksi, mutta SJK ei tästä lannistunut. CT-puoli rullasi mallikkaasti pistoolikierrosvoiton ja vahvan alun myötä, mutta 7-3 -johtoasemassa menestystarina teki ryhtiliikkeen. Puolia vaihdettiin SJK:n 9-6 -johdossa.

SJK voitti myös toisen pistoolikierroksen ja sitä seuranneen säästön, mutta ei riittävän selvästi. Yksi asekierrosvoitto menestystarinalle riitti murtamaan SJK:n talouden, joten raharesetin myötä menestystarina kavensi tilanteeksi 9-11.

Tämän jälkeen alkoikin sekavampi vaihe, kun kumpikaan ei saanut ketjutettua enemmän kuin kaksi kierrosvoittoa putkeen. Tämä kelpasi luonnollisesti SJK:lle, joka rullaili 16-12 -karttavoittoon, pakottaen ottelun ratkaisun Mirageen.

Menestystarina voitti puukkokierroksen ja aloitti odotetusti puolustuspuolella. Avauspuolisko oli kenties koko turnauksen sekavin.

Kun täydet 15 kierrosta oli pelattu, peräti seitsemän kierrosta oli voitettu heikommalla ostolla. Mukaan mahtui myös yksi täydellinen säästökierros, jonka menestystarina voitti löytämällä pommin terroristien aloitusalueelta, ja puolustamalla sitä menestyksekkäästi. Yhden säästökierroksen he voittivat käytännössä pelkästään Jasper “japE” Svensbergin loistavilla suorituksilla B-pommipaikan mutkassa. Puolisko päättyi menestystarinalle 8-7.

SJK siirtyi nopeasti johtoon voittamalla pistoolikierroksen ja sitä seuranneen täyden säästön, mutta sitten menestystarina otti ohjat. Kuuden kierroksen voittoputken jälkeen he johtivat jo 14-9, jolloin SJK vaikutti olevan kanveesissa. SJK ei kuitenkaan hävinnyt enää kierrostakaan, vaan nousi voittoon seitsemän kierroksen voittoputkella 16-14.

menestystarina – SJK Esports -yhteenveto

 • Train (SJK:n valinta): 16 – 7
 • Nuke (menestystarinan valinta): 12 – 16
 • Mirage (päätöskartta): 14 – 16

Avauspäivän tilastoja.

KOVA Esports – KIZMOGAMINGCLUB

KIZMOGAMINGCLUB avasi liigakautensa ryminällä. Lohkon kutsujoukkue ja ennakkosuosikki KOVA Esports oli pahasti helisemässä Dust2:n avauspuoliskolla. Etenkin Toni “STOVVE” Liukkonen oli liekeissä entistä joukkuettaan vastaan. Terroristipuolen puoliskovoitto KGC:lle 10-5 siitäkin huolimatta, että he hävisivät KOVAn pistoolitappion jälkeiselle pakko-ostolle ja yhdelle KOVAn täydelle säästökierrokselle.

Toiselle puoliskolla KOVA otti peliä pikkuhiljaa paremmin hallintaansa. KGC johti parhaimmillaan 13-7, 14-10 ja 15-12, mutta karttavoiton viimeistely ei vain millään onnistunut. Lauri “pietola” Hietala otti runsaasti roolia, keräten peräti 35 tappoa, kun KOVA väänsi lopulta 19-17 -jatkoaikavoiton.

Toinen kartta Nuke oli KOVAlle paljon selvempi tapaus, mitä 16-7 -loppunumerot antavat ymmärtää. He johtivat hyökkäyspuoliskolla jo 10-0 ja 12-1, eikä lopullinen 13-2 -puoliaikatuloskaan ole hassumpi suoritus CT-voittoisessa kartassa.

KGC ei kuitenkaan luovuttanut, vaan he voittivat pistoolikierroksen ja sitä seuranneet KOVAn kaksi pakko-ostoa ja yhden säästöön. KOVAn 14. kierrosvoitto tuli kuitenkin heti ensimmäisellä asekierroksella ja KGC sai pyristeltyä itselleen lopulta viisi kierrosvoittoa terroristipuolella. Toinen kartta KOVAlle siis 16-7 ja samalla koko ottelu 2-0.

KOVA Esports – KIZMOGAMINGCLUB -yhteenveto

 • Dust2 (KGC:n valinta): 19 – 17
 • Nuke (KOVAn valinta): 16 – 7
 • Train (päätöskartta): –

Lauantai: menestystarina – KGC, KOVA – SJK

menestystarina – KGC

Ensimmäinen pudotusottelu aloitettiin KIZMOGAMINGCLUBin karttavalinnalla Infernolla. Tästä ei jäänyt kartan kuluessa minkäänlaista epäselvyyttä, sillä turnauksen vanhin joukkue KGC koulutti menestystarinaa oikein isän kädestä. Avauspuolisko oli melkoista ylijuoksua, kun KGC vyöryi terroristipuolellaan 13-2 puoliskovoittoon.

Toinen puolisko alkoi KGC:n pistoolivoitolla eikä menestystarina voittanut pakko-ostoaan. Menestystarina selvitti ainoastaan ensimmäisen pakkovoittokierroksensa, joten karttavoitto KGC:lle tukevasti 16-3.

Menestystarinan karttavalinta Train lähti huomattavasti paremmin käyntiin, sillä pistoolikierrostappio kuitattiin heti perään pakko-ostovoitolla. Heidän hyökkäyksensä selvisi myös KGC:n pakko-ostosta, mutta sitten tapahtui kummia. Säästökierros päättyi KGC:n Elden “KIPSIk” Evertin avaavien scout-tappojen jälkeen lopulta KGC:n kierrosvoittoon, josta he rullasivat kuuden kierroksen voittoputkella 7-2 -johtoon.

Puolia vaihdettiin KGC:n 9-6 -johdossa, jonka jälkeen he voittivat pistoolikierroksen ja seuraavan kierroksen anti-econ. Menestystarina sai puolustuspuolelleen aseet käsiinsä ja otti viiden kierroksen voittoputken, tasoittaen tilanteeksi 11-11.

KGC oli kuitenkin tehnyt kierrokset riittävän tiukaksi, että yksikin kierrosvoitto pakotti menestystarinan pakko-ostolle. Sekava kierros päättyi lopulta menestystarinalle ja tilanne oli tasan 12-12. Sitten KGC ei antanutkaan enää siimaa, vaan rullaili kartta- ja otteluvoittoon kierroksein 16-12.

menestystarina – KGC -yhteenveto

 • Inferno (KGC valinta): 3 – 16
 • Train (menestystarina valinta): 12 – 16
 • Mirage (päätöskartta): –

Kahden ensimmäisen päivän tilastot ja toisen päivän tilastot erikseen.

KOVA – SJK

Voittajien ottelussa panoksena oli pudotuspelipaikka, ja taistelu avattiin SJK:n karttavalinnassa Trainissa. KOVA sai karttaan vahvan alun, rullaillen pistoolivoiton perään nopeasti 3-0 johtoon.

SJK oli hävinnyt ensimmäisen asekierroksensa, mutta seuraavan kierroksen puoliosto tuotti yllätysvoiton, jonka perään peli oli nopeasti tasan 3-3. Sitten alkoikin sekavampi kierrosvoittojen vuorottelu, jonka päätteeksi KOVA otti 10-5 -puoliskovoiton viiden peräkkäisen kierrosvoiton myötä.

SJK avasi puolustuspuolensa pistoolivoitolla, mutta he eivät saaneet suurempaa momentumia haltuunsa. Yllättävin kierrosvoitto nähtiin, kun SJK voitti jälleen puoliostokierroksen, kaventaen tilanteeksi 11-14. KOVAn 14-10 -johto ehti sulaa pahimmillaan kierroksen päähän, kunnes he varmistivat karttavoiton 16-13.

Nuke oli lähes samanlaista näytöstä KOVAlta kuin eilen KGC:tä vastaan. KGC:tä vastaan he voittivat avaavan hyökkäyspuoliskon 13-2, SJK:ta vastaan 12-3. Pistoolikierrosvoiton myötä kartta näytti olevan jo paketissa, mutta SJK taisteli pakko-ostolla vielä peliin mukaan. Niin kovin perinteisesti KOVAn säästökierrosvoitto katkaisi vastustajan selkärangan ja karttavoitto heille peräti 16-5.

KOVA – SJK -yhteenveto

 • Train (SJK valinta): 16 – 13
 • Nuke (KOVA valinta): 16 – 5
 • Vertigo (päätöskartta): –

Sunnuntai: SJK – KGC

Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta lähti käyntiin SJK:n komennossa, vaikka pelattiinkin KGC:n karttavalintaa Dustia. Puolustuspuoli piti mallikkaasti ensimmäiset seitsemän kierrosta, kun SJK otti tukevan 6-1 -johdon. KGC otti kuitenkin loistavan loppukirin puoliskolle, kaventaen puoliaikatilanteeksi 7-8.

KGC laittoi pistoolivoiton myötä pelin tasoihin ja siirtyi SJK:n säästökierroksen myötä jo 9-8 -johtoon. SJK laittoi kuitenkin ensimmäisellä asekierroksellaan KGC:n pankin solmuun, ottaen neljä kierrosvoittoa putkeen.

KGC aloitti oman vyörynsä 9-12 -tappioasemasta, paukutellen itsensä 15-13 -johtoon, aivan karttavoiton kynnykselle. SJK tuli haudan partaalta pakko-ostolla kierrosvoiton päähän yllättävän helpolla kierrosvoitolla.

Varsinaisen peliajan viimeinen kierros olikin varsinainen jännitysnäytelmä, joka päättyi KGC:n Jami “SyN” Ruposen ja SJK:n pelinsisäisen johtajan Lauri “Hiitali” Koschken kaksintaisteluun. Hiitali vei pidemmän korren niukasti, ja näin ollen KGC:n karttavoitto jäi Hiitalin seitsemän elämäpisteen päähän, kun lähdettiin ensimmäiselle jatkoajalla.

Kaksi hukattua karttapalloa eivät jääneet suinkaan KGC:n viimeisiksi, sillä ensimmäisen jatkoajan viimeiselle kierrokselle lähdettäessä he johtivat 18-17. Kolmas kerta toden sanoi, mutta ikävä kyllä SJK:n eduksi. Peli tasoihin ja SJK hoiteli karttavoiton toisen jatkoajan päätteeksi 22-20.

Vertigossa nähtiin melko samanlaista taistelua, mitä KGC:ltä oli nähty perjantaina KOVAa vastaan tiukan Dustin jälkeen Nukessa. Peli ei lähtenyt koskaan käyntiin, eivätkä he saaneet millään käännettyä satunnaisia tiukkoja kierroksia edukseen. SJK voitti hyökkäyspuoliskonsa 11-4, mutta missään vaiheessa ei ollut epäselvää, kumman karttavalinta oli kyseessä.

Toinen puolisko oli nopeasti ohi, kun SJK lanasi puhtaalla pelillä karttavoiton 16-4, napaten viimeisen pudotuspelipaikan.

SJK – KGC -yhteenveto

 • Dust2 (KGC valinta): 22 – 20
 • Vertigo (SJK valinta): 16 – 4
 • Train (päätöskartta): –

Lohkovaihe on taputeltu ja pudotuspelit häämöttävät. Kiekko tippuu jäähän torstaina 24.7. 17.00, kun HAVU kohtaa SJK:n ensimmäisessä pudotuspeliparissa.