Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 sai jatkoa viime viikonloppuna, kun B-lohkossa väännettiin kahdesta pudotuspelipaikasta. Kutsujoukkue ja hallitseva suomenmestari SJ Gaming oli lohkon selkeä ennakkosuosikki. Karsinnoista paikkansa lohkoon lunastivat Conquer Gaming, Hirveätilanne ja jyystö.

Pudotuspelipaikkojen odotettiin menevän organisaatioille, mutta vain SJ Gaming suoriutui odotusten mukaan. Conquer Gaming voitti avausottelunsa, mutta Hirveätilanne sai heistä revanssin lohkon päättäneessä karsintaottelussa. Jatkoon pääsivät siis lohkovoittajana SJ Gaming ja lohkokakkosena Hirveätilanne.


Perjantai: Hirveätilanne – Conquer Gaming, SJ Gaming – jyystö

Hirveätilanne – Conquer Gaming

Conquer Gaming oli selkeä ennakkosuosikki, vaikka mix-joukkue Hirveätilanne olikin voittanut toisen liigakarsinnan näytöstyyliin. Conquerin karttavalinta Overpass alkoi kuitenkin tahmeasti hyökkäyspuolella, kun Hirveätilanne rullaili nopeaan 4-0 -johtoon.

Conquer ei lannistunut, vaan taisteli vielä puoliskovoiton 8-7. Puoltenvaihdon jälkeen Conquer meni menojaan voittaen kartan 16-11.

Infernossa olikin aivan toinen ääni kellossa. Hirveätilanne sai omaan karttavalintaansa unelma-alun terroristipuolella, vyöryen nopeasti 6-1 -johtoon. Conquer taisteli jälleen kerran tilanteen tasoihin, mutta Hirveätilanne päätti terroristipuolensa 8-7 -johtoasemassa.

Toisella puoliskolla Conquer ei koskaan saanut peliään käyntiin, joten Hirveätilanne siirsi sarjan ratkaisun Dust2:n pölyisille kaduille, voittaen Infernon peräti 16-9.

Conquer voitti Dustissa puukkokierroksen ja valitsi hyökkäyspuolen aloituksen. Valinta oli onnistunut, sillä he johtivat parhaimmillaan peräti 9-1.

Hirveätilanne ei kuitenkaan lannistunut, vaan taisteli puoliaikatilanteeksi 9-6. Pistoolikierrosvoiton myötä tilanne oli nopeasti 9-8, mutta sitten alkoikin sekavampi vaihe.

Molemmilla oli lyhyet jaksonsa, kunnes Conquerin johtaessa 12-9 he näyttivät menevän menojaan. Hirveätilanne menetti suurimman osan pelaajistaan A-pommipaikan hyökkäyksessä, mutta Jere “Elfern” Nissi ja Niko “choco” Munukka onnistuivat voittamaan kriittisen 2v5-tilanteen.

Yhden säästön myötä tilanne olikin kutkuttavan jännittävästi enää 12-11 Conquerille. Jere “KonZero” Toivolan mutkapito pelasti Conquerille seuraavan kierroksen, mutta Hirveätilanne kavensi heti kierroksen päähän.

Sitten tapahtui koko ottelusarjan suurin käänne. Conquer sai säästettyä edeltävän kierroksen päätteeksi kaksi asetta. Asemiehet pelasivat A-pommipaikan puolustusta, ja kolme pelaajaa olivat B-pommipaikalla pelkkien pistoolien kanssa. Haasto pistooleilla yläpimeään, ja siitä kohti terroristien aloitusaluetta onnistui, sillä pommi putosi heidän nenänsä eteen. Tuosta rosvokeikasta Hirveätilanne ei enää toipunut, vaan Conquer marssi voittoon 16-12.

Hirveätilanne – Conquer -yhteenveto

 • Overpass (Conquer valinta): 11 – 16
 • Inferno (Hirveätilanne valinta): 16 – 9
 • Dust2 (päätöskartta): 12 – 16

SJ Gaming – Jyystö

Illan toisessa kamppailussa ei jäänyt jossiteltavaa. Jyystö sai pistoolikierrostappiosta huolimatta hyvän alun omaan karttavalintaansa Infernoon. He saivat hetkellisesti johtoaseman 3-2, mutta se jäikin heidän iltansa viimeiseksi etumatkakseen.

SJ voitti puolustuspuolensa viimeisestä kymmenestä kierroksesta yhdeksän, joten puolia vaihdettiin heidän ollessaan karkumatkalla tukevasti 11-4. Pistoolikierrosvoitto antoi pientä toivoa jyystölle, mutta asekierroksille päästyään SJ rullaili 16-8 -karttavoittoon.

Nukessa jyystö pääsi aloittamaan suotuisasti puolustuspuolella, mutta SJ näytti dominanssiaan. 10-0 -tilanteessa näytti jo hetken, että onko käsillämme turnauksen ensimmäinen 16-0. Jyystö kampesi puoliaikatilanteeksi 3-12, mutta hyökkäyspuolella saldoksi jäi ainoastaan ensimmäisen asekierroksen voitto. Lopputulos 16-4 SJ:lle.

SJ otti siis puhtaan avausvoiton häviten ainoastaan 12 kierrosta kahteen karttaan. Myrskyvaroitus lauantaille oli annettu.

SJ Gaming – jyystö -yhteenveto

 • Inferno (jyystö valinta): 16 – 8
 • Nuke (SJ Gaming valinta): 16 – 4
 • Dust2 (päätöskartta): –

Lauantai: Hirveätilanne – jyystö, SJ Gaming – Conquer Gaming

Hirveätilanne – jyystö

Hirveätilanne lähti ennakkosuosikkina pudotusotteluun jyystöä vastaan. Ottelu aloitettiin jyystön karttavalinnalla Infernolla, mutta Hirveätilanne otti komennon samoin tein puolustuspuolella.

Jyystön hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen. Kun puolustus ajoittain murtui, kierros päättyi silti onnistuneisiin pomminpurkuihin. Puoltenvaihdossa Hirveätilanne johti peräti 13-2.

Kirsikkana kakun päälle Hirveätilanne voitti pistoolikierroksen ja johti nopeasti jo 15-2. Jyystö onnistui kuitenkin voittamaan todella vaikean pakko-ostokierroksen, rikkoen samalla vastustajansa rahat.

Kun he kaventivat tilanteeksi 6-15, Hirveätilanne joutui jälleen säästökierrokselle. Sanomattakin selvää, että “pieruosto” yllätti, ja Hirveätilanne päätti kartan 16-6.

Overpass olikin aivan toisenlainen taistelu. Hirveätilanne sai jälleen kerran vahvan alun, johtaen parhaimmillaan 7-2 terroristipuolella. Jyystö rouhi kuitenkin viisi kierrosta kuudesta viimeisestä, joten he selvisivät puoliajalle lopulta 7-8 -tappioasemassa.

Kun Hirveätilanne avasi toisen puoliskon rynnimällä 11-7 -johtoon, moni oli jo valmis kirjoittamaan Jyystön ensimmäiseksi putoajaksi B-lohkossa. He kuitenkin vastasivat kampeamalla pelin tasoihin. Hirveätilanne repäisi lopulta 15-13 -johtoon, pakottaen Jyystön todella heikolle pakko-ostolle.

Jyystö kuitenkin desetteli itsensä peliin mukaan, pakottaen vastustajansa todella huonolle ostolle viimeisellä ottelupallollaan. Hirveätilanne onnistui kuin onnistuikin viimeistelemään karttavoiton Infernon tyyliin ilman suurempaa asevarustusta. Näin he varmistivat itselleen tilaisuuden pelata sunnuntaina pudotuspelipaikasta.

Hirveätilanne – jyystö -yhteenveto

 • Inferno (jyystö valinta): 16 – 6
 • Overpass (Hirveätilanne valinta): 16 – 14
 • Dust2 (päätöskartta): –

SJ Gaming – Conquer Gaming

Iltaottelun panokset olivat selvät: voittaja matkaa pudotuspeleihin, häviäjä hakee vauhtia sunnuntain karsintaottelusta. Conquerin karttavalinta Vertigossa nähtiinkin heti tiukkaa vääntöä.

SJ Gamingin rahatilanne puolustuspuolella oli pitkään veitsenterällä, mutta Conquer ei peräkkäisistä pakko-ostoistaan huolimatta onnistunut pakottamaan vastustajaansa kertaakaan säästökierrokselle. Kerta toisensa jälkeen joku SJ:n pelaajista varmisti joukkueellen niukan ja tiukan kierrosvoiton, eikä Conquer saanut lopulta kuin neljä kierrosvoittoa kasaan ensimmäisellä puoliskolla.

Puolustuspuolellaan Conquer alkoi voittamaan, ja 4-11 -tappioasema kaventui nopeasti neljän kierrosvoiton myötä. Sitten SJ onnistui heittämään todellisen rosvokeikan, voittaen puoliostokierroksen Tony “arvid” Niemelän rullattua Conquerin pelaajien yli MAC-10:llä A-pommipaikalla. Tämä katkaisi Conquerin selkärangan ja SJ rullaili selvään 16-8 -voittoon.

Nukessa SJ jatkoi siitä, mihin oli avausottelussaan jyystöä vastaan jäänyt. Ainoa vaikeampi hetki koitti, kun 7-1 -johtoasemasta huolimatta kaksi peräkkäistä tappiota pakotti heidät vaikeammalle pakko-ostolle. SJ ei kuitenkaan lannistunut, vaan onnistuneen rosvokeikan perään he kerryttivät muhkean 12-3 -etumatkan aivan jyystö-ottelun tapaan.

Jyystö sai eilen kierroksen puolustuspuolellaan, mutta Conquer ei lauantaina sitäkään vähää. SJ voitti Nuken ylijuoksuna 16-3.

SJ Gaming – Conquer Gaming -yhteenveto

 • Vertigo (Conquer valinta): 16 – 8
 • Nuke (SJ Gaming valinta): 16 – 3
 • Mirage (päätöskartta): –

Kahden ensimmäisen päivän jälkeen SJ Gamingin pelaajat dominoivat tilastoja odotetusti.


Sunnuntai: Conquer Gaming – Hirveätilanne

Viimeistä jatkopaikkaa lähdettiin ratkomaan tutuilla joukkueilla ja kartoilla. Infernon ja Overpassin järjestys kuitenkin vaihtui perjantaista, kun Hirveätilanne pääsi aloittamaan omassa valinnassaan Infernossa. Conquer valitsi yllättäen terroristipuolen aloituksen, mikä näytti jopa kannattavan. He voittivat puoliskon peräti 9-6.

Hyökkäyspuoli oli kunnossa kuitenkin myös Hirveätilanteella. Toinen pistoolikierrostappio ei lannistanut heitä, vaan he paukuttelivat pakko-ostovoiton perään kuusi kierrosvoittoa lisää. Conquer oli jo 10-13 -tappiolla, kun he saivat toisen kierrosvoittonsa puolustuspuoliskolleen. Tämän enempää he eivät saaneetkaan, kun Hirveätilanne marssi 16-11 -karttavoittoon.

Overpass oli pakkovoiton paikka Conquerille tai turnaus olisi ohi. Pistoolikierrosten voittoputki jatkui, kun he voittivat terroristipuolensa avauksen. Jälleen kerran Hirveätilanne kuitenkin käänsi pistoolitappion pakko-ostovoitoksi, rullaten heti perään 7-1 -johtoon. Conquer väänsi kaventavan kierroksen, mutta Hirveätilanne vastasi ottamalla neljä seuraavaa. 11-2 -tilanne näytti jo katastrofaaliselta Conquerin kannalta.

Puoliaikatulos 12-3 Hirveätilanteen eduksi tarkoitti, että Conquer tarvitsisi pitää kiinni pistoolikierrosvoittoputkestaan. Tässä he myös onnistuivat.

Kaikkien pistoolikierrosten voitto tuskin lohduttaa Conqueria jälkeenpäin, sillä jo kolmatta kertaa samassa ottelusarjassa Hirveätilanne voitti heti perään toisen kierroksen pakko-oston. 4-15 -tilanteessa selkä seinää vasten Conquer puristi vielä yhden kierrosvoiton, mutta se oli liian vähän, liian myöhään.

Hirveätilanne koppasi pudotuspelipaikan puhtaalla 2-0 -voitolla (16-11, 16-5).

Hirveätilanteen pelinsisäinen johtaja Jere “Elfern” Nissi oli tyytyväinen jatkopaikan varmistuttua.

Conquer Gaming – Hirveätilanne -yhteenveto

 • Inferno (Hirveätilanne valinta): 11 – 16
 • Overpass (Conquer Gaming valinta): 5 – 16
 • Dust2 (päätöskartta): –

SJ Gaming jatkaa pudotuspeleihin B-lohkon voittajana, Hirveätilanne lohkokakkosena. Lohkovaihe on nyt puolivälissä, mutta pelit jatkuvat pian. C-lohkon ottelut alkavat perjantaina 4.9. 17.00, kun SAWO Esports kohtaa YMCA Esportsin.